We weten allemaal dat het voor de cryptowereld begon met de oprichting van Bitcoin. Deze eerste munt moest het mogelijk maken om in een betaalmiddel te voorzien dat los stond van banken en overheden. Snelheid, veiligheid en anonimiteit stonden centraal en al snel waren heel wat investeerders overtuigd van deze vernieuwing. Sinds die tijd gaat het hard in de cryptowereld. De ene munt volgt de andere op en als investeerder wordt het moeilijk om keuzes te maken. Om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd je portefeuille kunt opbouwen, vind je hier alvast alles wat je moet weten over Cardano en de bijbehorende digitale munt ADA.

De oprichting van Cardano

Achter Cardano zit het technologisch bedrijf IOHK dat in 2015 werd opgericht door Charles Hoskinson, ook de grote man achter Ethereum. Om zijn project Cardano de best mogelijke kansen te geven, nam hij ook ervaren rot Jeremy Wood van daaruit mee. Samen hadden ze de kennis, ervaring en expertise om het nieuwe en vernieuwende project tot een succesverhaal te maken zoals doorheen de jaren al meermaals is gebleken. Kijk zelf maar eens naar de ada koers van de afgelopen jaren, veel zal je al duidelijk worden.

Wat maakt deze munt anders dan de anderen?

Cardano heeft drie doelen te dienen, namelijk veiligheid, aanpasbaarheid en schaalbaarheid. Door het combineren van deze drie doelen, iets wat andere munten niet doen, kunnen we spreken van een toch wel unieke munt. De veiligheid werd ruimschoots getest en als uitstekend bevonden. De schaalbaarheid werd dankzij het gebruik van side chains naast de hoofdchain, aanzienlijk vergroot. Met de aanpasbaarheid ten slotte bedoelen we dat Cardano erin slaagt om veel sneller dan andere projecten eventuele problemen het hoofd te bieden en zelfs helemaal op te lossen.

Hoe kun je Cardano verwerven?

Cardano is een digitale munt die je niet kunt minen. De enige twee manieren om ze in je bezit te krijgen, is door ze ofwel aan te kopen bij een broker of exchanger of door je bestaande hoeveelheid van deze munt te vergroten via het staken. Net zoals bij andere munten geldt ook hier weer het principe “buy the red, sell the green”. Aankopen op een laag punt en verkopen op een hoog punt dus. Dit klinkt logisch, maar veel mensen maken de fout om, in navolging van de winsten die anderen maken, te hoog aan te kopen en zo beperken ze hun winstmogelijkheden. Je kunt de koers van Cardano/ADA, net zoals die van bijvoorbeeld pundi-x, op ieder moment van de dag terugvinden en er je strategie op baseren. 

You might also enjoy: