Als je een eigen transportbedrijf hebt of je bedrijf houd zich juist bezig met het produceren van beperkt houdbare producten, dan is het onwijs belangrijk dat de producten tijdens het transporteren en produceren gekoeld blijven. Dit is een grote uitdaging, vooral als je de producten moet gaan transporteren naar je klanten. Veel van deze ondernemers beschikken daarom ook over een koelwagen. Een koelwagen is in staat om de lading op temperatuur te houden. Veel van deze ondernemers kiezen voor het leasen van een koelwagen, maar waarom eigenlijk? Dat heeft er allemaal mee te maken dat het leasen van een koelwagen veel voordelen te bieden heeft. Wil je daar meer over te weten komen? Lees dan vooral even verder. 

 

Het leasen vereist geen grote investering

Omdat je de eigenaar van een bedrijf bent dat zich bezighoudt met het transporteren en/of produceren van gekoelde goederen, dan weet je ook dat het ontzettend belangrijk is om zoveel liquide middelen te hebben. Daarnaast weet je ook dat gekoelde bakwagens of een koelwagen enkele tienduizenden euro’s tot meer dan honderdduizend euro kan kosten. Dit is dan ook een van de grootste redenen waarom zulke ondernemers vaak voor het leasen kiezen. Ze hoeven geen grote investering te doen en ‘huren’ als het ware de koelwagen voor een laag bedrag per maand. Zo beschikken ze toch over een betrouwbare koelwagen!

 

Problemen met de koelwagen? Geen probleem

Wanneer je een koelwagen leasen wilt, is het belangrijk om te weten dat een koelwagen ook maar een voertuig is. Zoals je wel kan weten, moet een voertuig ook onderhouden worden en kan een voertuig ook stuk gaan. Helaas komt dit dus ook voor bij een koelwagen. Mocht de geleasde koelwagen stuk gaan, dan zal de koelwagen zo snel mogelijk gerepareerd worden door het bedrijf waarvan de koelwagen is. Mocht de koelwagen niet meer te repareren zijn, dan krijg je een nieuwe koelwagen van het bedrijf. 

 

Geen wegenbelasting en verzekering

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van een geleasde koelwagen, is dat je geen verzekering en wegenbelasting hoeft te betalen. Dat heeft er allemaal mee te maken dat de koelwagen eigendom is en blijft van het bedrijf. De wegenbelasting en verzekering zit wel verwerkt in de maandelijkse prijs, maar het is in ieder geval fijn dat je geen losse betalingen hoeft te verrichten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een betaling naar de Belastingdienst en een betaling naar een verzekeringsmaatschappij. 

 

You might also enjoy: