‘De ware reiziger heeft geen reden nodig om op reis te gaan’, zo luidt het citaat. Toch kan het zijn dat jij op dit moment een beetje zonder goede reden zit. Mocht je nou toch even niet meer weten waar je heen op vakantie moet en waarom, dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel volgt een overzicht van de drie beste reisbestemmingen in Europa en de reden waarom dat zo’n toffe bestemming is.

Plek nummer 1: Schotland

Schotland heeft één groot hoofdeiland, maar bestaat uit meer dan 800 eilanden in totaal. Voor een weekje eilandhoppen hoef jij dus helemaal niet naar Indonesië te vliegen. Dat doe je gewoon in Schotland. Het land staat bekend om de prachtige ruige natuur. De West Highland Way is een lange-afstandswandelroute die maar liefst 152 kilometer lang is en je langs de allermooiste plekken brengt. De route kan ook gefietst worden of je kunt ervoor kiezen om een kleiner stuk van de West Highland Way af te leggen. Echte natuurliefhebbers hebben dus dé reden om vandaag nog een vakantie Schotland te boeken.

Plek nummer 2: Frankrijk

De fijnproevers kunnen hun hart ophalen in Frankrijk. Een bezoek aan Parijs is natuurlijk een echte must, maar ook het Franse platteland is fantastisch om een week te vertoeven. Het weer is mild in Frankrijk. In een huis á la campagne kijk je – al slurpend aan je koffie – over uitgestrekte velden en heuvels en hoor je de vogels zingen. Of zoek een vakantiepark Frankrijk. Neem daar een goed gedekte tafel vol delicatessen bij, zoals kaas, wijn en baguette, en je wilt nooit meer naar huis!

Plek nummer 3: eigen land

Voor een ontspannen vakantie hoef je niet ver weg te gaan. Je kunt het avontuur ook in Nederland gaan zoeken door radicaal te breken met je standaard leefomgeving. Woon je in de Randstad? Gooi dan je fiets in de achterbak en rijdt richting het oosten om even heerlijk op te laden in de natuur. Ben je juist gewend aan de rust en stilte, dan is het wat voor jou om het bruisende stadsleven van bijvoorbeeld Amsterdam te gaan ontdekken. Koop een Museumkaart en ga alle prachtige kunst af, of geniet op een marktplein van alle mensen om je heen. Op die manier kun je ook een fantastische tijd tegemoet gaan!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom jij vandaag nog een vakantie moet boeken. Maar ja, zoals gezegd: ‘Een echte reiziger heeft geen reden nodig om op vakantie te gaan.’

You might also enjoy: