Je hebt binnenkort een reis naar een ver land gepland staan. Daarvoor wil je de juiste voorbereidingen treffen, zodat je niet tegen verassingen komt te staan. Met een juist reisplan kom je goed voorbereid op je bestemming aan en kan je eindeloos genieten van nieuwe avonturen, culturen en gezelligheid. Maar hoe weet je nu wat er nodig is voor jouw bestemming? Hoe blijf je gezond en voorzie je jezelf en je reisgenoten van de juiste informatie.

Snel en gemakkelijk online

Reisvaccinaties zijn in sommige delen van de wereld vereist, zodat je geen bacterie of virus kan oplopen. Het lichaam maakt bij een vaccinatie antistoffen aan, waardoor je de ziekte zelf niet kunt krijgen of er veel minder last van hebt. Je krijgt een injectie in de bovenarm en wanneer je er meer dan twee nodig hebt, kan het zo zijn dat je deze in je bovenbeenspier krijgt. Een afspraak maken voor een vaccinatie gaat gemakkelijk en snel online. Ook voor vrijblijvend advies kan je gemakkelijk via de website je vraag stellen om er bijvoorbeeld zo achter te komen welke vaccinaties je nodig hebt.

Verschillende ziektes

Er zijn veel verschillende soorten ziektes die je kan oplopen in bepaalde gebieden op de wereld. De meest voorkomende bacteriën zijn DTP. DTP staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Difterie is een zeer ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een Corynebacterium bacterie. Deze bacterie wordt door hoesten van mens op mens overgedragen. Van deze bacterie kan je beschadigingen oplopen bij bijvoorbeeld de ademweg. Je kan koorts krijgen en je ernstig ziek voelen. Tetanus is een bekende ziekte die geen behandeling kent. Polio wordt ook wel kinderverlamming genoemd. Polio komt nog steeds veel voor in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Hierbij wordt het vaak overgedragen door ontlasting naar de mond en soms ook via hoesten.

Hygiëne is ontzettend belangrijk op een reis naar een ver land. Zo loop je minder risico een besmetting op te doen. Juist voor kinderen is het belangrijk om te weten wat het gevaar is en welke risico’s zij lopen. Kinderen hebben vaak de neiging om van alles in hun mond te stoppen, dieren te aaien of te drinken uit de kraan. Juist voor de jongere doelgroep is het nodig om extra aandacht te besteden aan dingen zoals de heen- en terugreis, voedsel, diarree, dieren en insecten en de zon. De zon kan verraderlijk zijn en je kan snel verbranden. Voor niemand is dit goed, maar voor een kind kan dit als erg onprettig worden ervaren. Ga dus goed voorbereid op reis, zodat je volledig ongestoord kan genieten.

You might also enjoy: